ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα δεν κατέβαλε λύτρα στους τζιχαντιστές για την απελευθέρωση των ομήρων

Η Άγκυρα δεν κατέβαλε λύτρα στους τζιχαντιστές για την απελευθέρωση των ομήρων

Η Τουρκία δεν κατέβαλε λύτρα για τους 49 ομήρους που απελευθερώθηκαν αφού κρατήθηκαν επί τρεις μήνες από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, χωρίς να κάνει γνωστό από πού έχει την πληροφορία.


Δεν υπήρξαν συγκρούσεις με τους μαχητές στη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων, στους οποίους περιλαμβάνονταν ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας και η σύζυγός του, πολλοί διπλωμάτες και τα παιδιά τους, καθώς και στρατιώτες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που είχαν απαχθεί τον Ιούνιο από το προξενείο της Τουρκίας στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης, μετέδωσε το NTV.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως επρόκειτο για μια μυστική επιχείρηση διάσωσης. Από τον Ιούνιο, οι τουρκικές αρχές επαναλάμβαναν πως διατηρούν "επαφές" για να επιτύχουν την απελευθέρωση των πολιτών τους, χωρίς να κάνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι όμηροι μεταφέρθηκαν στη νότια τουρκική πόλη Σανλιούρφα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό έξω από το αεροδρόμιο καθώς έφθαναν με λεωφορεία που είχαν τις κουρτίνες των παραθύρων τους κατεβασμένες, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης: Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν 49 τούρκους ομήρους