ΚΟΣΜΟΣ

Η φυλή που ξέχασε ο χρόνος: Η ζωή τους είναι ίδια τα τελευταία 10.000 χρόνια! (pics)

Η φυλή που ξέχασε ο χρόνος: Η ζωή τους είναι ίδια τα τελευταία 10.000 χρόνια! (pics)

Η φυλή Hazda της Αφρικής που κατοικεί στην Τανζανία, είναι η τελευταία κυνηγετική φυλή στον κόσμο

Ο κόσμος μαςδεν υπήρξε ποτέ πιο βολικός. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούμε πλέον να κάνουμε τα πάντα. Είτε καλά είτε καταστροφικά.

Σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ζωή μας έχει γίνει αρκετά εύκολη. Τότε γιατί ζούμε μέσα στο άγχος; Ξεχάσαμε κάτι που έκαναν οι προγόνοι μας;

Στις όχθες της λίμνης Eyasi, της Τανζανίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, ζει η τελευταία φυλή κυνηγών και τροφοσυλλεκτών στον κόσμο.

Δεν καλλιεργούν χωράφια για να έχουν φαγητό, δεν ασχολούνται με την κτηνοτροφία ή την κατασκευή μόνιμου καταφυγίου. Αντίθετα, ζουν μία ζωή αμετάβλητη για περισσότερα από 10 χιλιάδες χρόνια.

Ο κόσμος τους χαρακτηρίζεται από την απόλυτη ελευθερία - κάτι που η σύγχρονη κοινωνία μπορεί μόλις και μετά βίας να φανταστεί και είναι μάλλον απίθανο να έχει ποτέ μία τέτοια εμπειρία.

Πόσο μάλλον να καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί σε τέτοιου είδους συνθήκες.

Μηνύματα και κινητά δεν υπάρχουν. Επίσης δεν υπάρχουν τα αυτοκίνητα και η ηλεκτρική ενέργεια. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, αφεντικά, ωράρια, κοινωνικές ή θρησκευτικές δομές.

Δεν υπάρχουν νόμοι, φόροι και φυσικά χρήματα - το πιο κοντινό πράγμα σε νόμισμα είναι το περιστασιακό εμπόριο.

Η φυλή κυνηγά μπαμπουίνους, μια καθημερινή δραστηριότητα για τους άνδρες, σε αυτό το καυτό και δριμύ κλίμα.

Δεν εμπλέκονται σε συγκρούσεις και δεν ξέρουν για επιδημίες και πείνα ενώ η γλώσσα τους πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη γλώσσα που χρησιμοποιείται ακόμα και είναι μία ρυθμική διάλεκτος με σημεία στίξης.

Φυσικά η συγκεκριμένη φυλή κατοικεί σε σπηλιές..

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες της φυλής.

Διαβάστε επίσης: Γεννήθηκε μωρό με... δόντια! (pics)