ΚΟΣΜΟΣ

Το Κάιρο θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες ανάμεσα σε Φάταχ και Χαμάς

Το Κάιρο θα φιλοξενήσει τις συνομιλίες ανάμεσα σε Φάταχ και Χαμάς

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις αντίπαλες παλαιστινιακές παρατάξεις εντός των επόμενων ημερών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.


Η ίδια πηγή επικαλείται αιγύπτιο αξιωματούχο, ο οποίος δήλωσε ότι οι αντιπροσωπείες της Φάταχ και της Χαμάς θα συναντηθούν την Δευτέρα "για να ολοκληρώσουν την παλαιστινιακή συμφιλίωση".

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές στη συνέχεια θα συναντηθούν με τους ισραηλινούς ομολόγους τους την Τετάρτη για να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στο Κάιρο με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.

Ο Άζαμ Άχμεντ, ο αξιωματούχος της Φάταχ και επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες του περασμένου μήνα, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συμφιλίωσης θα ξεκινήσουν την προσεχή εβδομάδα.

Ο Άχμεντ είπε ότι αναμένει πως οι διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή πλευρά θα ακολουθήσουν, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν: Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας