ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του Λιου στους Ευρωπαίους για την ανάπτυξη

Το μήνυμα του Λιου στους Ευρωπαίους για την ανάπτυξη

Να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη που χάνει έδαφος, κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μιλώντας κατά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των G20 στην Αυστραλία.

«Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να οδηγήσει την οικονομία της εκεί όπου θα έπρεπε να είναι», δήλωσε ο Λιου στο τέλος της συνόδου του Κερνς, αναφερόμενος στην ανάπτυξη των χωρών της ευρωζώνης.

«Αυτό που είναι σαφές από την εμπειρία των ΗΠΑ, είναι ότι οι πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η ζήτηση βραχυπρόθεσμα και οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστούν έναν σημαντικό συνδυασμό και δεν πρέπει να γίνεται επιλογή μεταξύ των δύο», πρόσθεσε ο Λιού.

«Πρέπει αληθινά να κάνει κανείς τα δύο πράγματα ταυτόχρονα», υπογράμμισε.

«Η πρόκληση για την Ευρώπη έγκειται στο να συμφωνήσει στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσει αυτά τα δύο μαζί. Η ανησυχία μου είναι πως, αν οι προσπάθειες για να αυξηθεί η ζήτηση αναβληθούν για υπερβολικά μεγάλη περίοδο, υπάρχει κίνδυνος οι αντίθετοι άνεμοι να είναι ισχυρότεροι», εξήγησε.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είχε αναφέρει τη Δευτέρα πως οι μεγάλες οικονομίες επιβραδύνονται, ιδιαίτερα η ευρωζώνη που πάσχει από μια αναιμική ανάπτυξη την οποία πρέπει να ενισχύσει πάση θυσία, διότι διαφορετικά κινδυνεύει να μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι-αστραπή στην Αλβανία για τον πάπα Φραγκίσκο