ΚΟΣΜΟΣ

«Σταματήσαμε την προέλαση» των τζιχαντιστών, λένε οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας

«Σταματήσαμε την προέλαση» των τζιχαντιστών, λένε οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας

Στα όπλα για την υπεράσπιση των κουρδικών κοινοτήτων στη βόρεια Συρία από τους τζιχαντιστές καλεί το ΡΚΚ, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες κάτοικοί τους διαφεύγουν στην Τουρκία από τις ωμότητες της ISIS.

Την ίδια ώρα, συγκρούσεις μαίνονται γύρω από την κουρδική πόλη που εποφθαλμιούν οι τζιχαντιστές στη συροτουρκική μεθόριο, με τους Κούρδους να αναφέρουν ότι εμπόδισαν την προέλαση.

Σε μήνυμα του εκπροσώπου του PKK Ντουρσούν Καλκάν που αναπαράγεται τη Δευτέρα από το κουρδικό πρακτορείο Firat, οι Κούρδοι καλούνται σε κινητοποίηση.

«Στην αντίσταση, δεν υπάρχουν όρια» αναφέρει το μήνυμα του ΡΚΚ, καλώντας ιδιαίτερα «την κουρδική νεολαία και τις γυναίκες να αντισταθούν στις επιθέσεις».

Οι τζιχαντιστές του ISIS προσπαθούν να καταλάβουν το συριακό Αΐν αλ Αράμπ -ή Κομπανί, στα κουρδικά- στα σύνορα με την Τουρκία, καταλαμβάνοντας δεκάδες χωριά στην εκστρατεία προς την πόλη και αναγκάζοντας τον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής να διαφύγει προς την Τουρκία.

Τη Δευτέρα, στελέχη κουρδικών ενόπλων ομάδων στη βόρεια Συρία ανέφεραν στο Reuters ότι κατάφεραν να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών στο Κομπανί. «Οι συγκρούσεις ακόμη συνεχίζονται» είπαν.

Διαβάστε επίσης:

Ισλαμικό Κράτος: «Σκοτώστε όσους μπορείτε»