ΚΟΣΜΟΣ

Απήχθη Γάλλος υπήκοος στην ανατολική Αλγερία

Απήχθη Γάλλος υπήκοος στην ανατολική Αλγερία

Την απαγωγή ενός Γάλλου υπηκόου στην ανατολική Αλγερία, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα εκτελέσουν Γάλλους πολίτες, εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσε το Παρίσι εναντίον θέσεων της εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ιράκ.

«Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί», ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή», προστίθεται πάντως στην ανακοίνωση.

Ο άνδρας, τουρίστας 55 ετών, απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, μετέδωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η απαγωγή αυτή συνδέεται με ένοπλους ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ή με συμμορίες που πραγματοποιούν απαγωγές στην περιοχή.

Ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε μόνο ότι ο Γάλλος «απήχθη από μία τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Γάλλος τουρίστας έφθασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα, ενώ είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου)…

Διαβάστε ακόμα:

Γαλλία κατά τζιχαντιστών: Τίποτα δε θα μας κάνει να υποχωρήσουμε

Αμερικανίδα έβαλε τρίτο στήθος για να γίνει διάσημη! (pics+vid)