ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σ. Αραβία και ΗΑΕ επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις

Συρία: Σ. Αραβία και ΗΑΕ επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις

Τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν την Τρίτη τη συμμετοχή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συμμετείχε στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα σήμερα κατά θέσεων του ΙΚ στη Συρία, μετέδωσε το SPA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας αυτής επικαλούμενο επίσημη πηγή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι στόχος των επιχειρήσεων ήταν η υποστήριξη της συριακής αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Σαούντ αλ Φάιζαλ δήλωσε εξάλλου στο SPA ότι ο πόλεμος εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων» θα διαρκέσει «χρόνια» και θα απαιτήσει σκληρή προσπάθεια και δέσμευση από όλους όσοι συμμετέχουν.

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, πυρήνες τρομοκρατών έχουν μετατραπεί σε στρατούς... η δράση των οποίων εκτείνεται από τη Λιβύη ως τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη», υποστήριξε.

Από την πλευρά τους τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν επίσης ότι μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις επιδρομές που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε «σε συντονισμό με τις δυνάμεις που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ντάες», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χρησιμοποίησε το αραβικό αρκτικόλεξο Ισλαμικού Κράτους.

Μια πηγή του τομέα της Άμυνας σε ένα κράτος του Κόλπου ανέφερε ότι οι Σαουδάραβες έστειλαν τέσσερα F-16, τα ΗΑΕ τέσσερα μαχητικά του ιδίου τύπου, το Μπαχρέιν δύο και το Κατάρ ένα Mirage.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήθηκε ο αριθμός των Ευρωπαίων τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ