ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Ξεκινά η εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών από τον γερμανικό στρατό

Spiegel: Ξεκινά η εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών από τον γερμανικό στρατό

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει από τον γερμανικό στρατό η εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών στα όπλα που τους έχουν χορηγηθεί, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «περίπου 150 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί» θα αρχίσουν την εκπαίδευσή τους από τη Δευτέρα στο χειρισμό των τουφεκίων G3, των οπλοπολυβόλων MG3 και των τουφεκίων G36 όπως επίσης και στα αντιαρματικά όπλα που τους έδωσε ο γερμανικός στρατός.

Η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει έως τα «τέλη Νοεμβρίου», διευκρινίζει το Der Spiegel, και προσθέτει ότι τα πρώτα όπλα έφθασαν την Πέμπτη στο Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ταυτόχρονα με «5 εκπαιδευτές και ένα νοσοκόμο».

Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατομμύρια ευρώ, συνεχίζει το Spiegel.

Στα τέλη Αυγούστου, η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προμήθευε όπλα τους Πεσμεργκά, τους Κούρδους μαχητές, προκειμένου να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Για την εκπαίδευση στο χειρισμό αυτών των εξοπλισμών, το Βερολίνο θα στείλει συνολικά περίπου 40 στρατιώτες στο Ιράκ, ενώ περίπου 30 Κούρδοι θα μεταβούν στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

Μόντι: Συνομιλίες με το Πακιστάν χωρίς τη σκιά της τρομοκρατίας