ΚΟΣΜΟΣ

Βομβάρδισαν αποθήκες σιτηρών που τις πέρασαν για βάσεις των τζιχαντιστών

Βομβάρδισαν αποθήκες σιτηρών που τις πέρασαν για βάσεις των τζιχαντιστών

Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και έπληξαν στόχους στη βόρεια και ανατολική Συρία σκοτώνοντας πολίτες και τραυματίζοντας τζιχαντιστές, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά ενδεχομένως να πέρασαν για βάση του ΙΚ αποθήκες σιτηρών και μύλους στη βόρεια πόλη Μανμπίτζ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουάσινγκτον.

Οι επιδρομές στην Μανμπίτζ φαίνεται ότι είχαν θύματα μόνο αμάχους και όχι μαχητές, δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.
"Αυτοί ήταν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες. Παρείχαν τροφή στους πολίτες", είπε ο ίδιος χωρίς να αναφερθεί σε αριθμό θυμάτων και χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Η Μανμπίτζ βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Χαλεπίου--στα δυτικά--και στο Κομπάνι--στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, του οποίου οι τζιχαντιστές του ΙΚ προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο από τις κουρδικές δυνάμεις αναγκάζοντας σε φυγή δεκάδες χιλιάδες Κούρδους της Συρίας.
Στην ανατολική Συρία, οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις βομβάρδισαν εργοστάσιο φυσικού αερίου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές έξω από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ τραυματίζοντας πολλά μέλη του ΙΚ, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών από τον περασμένο μήνα και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία με τη βοήθεια αραβικών συμμαχικών δυνάμεων.

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίσης αεροπορικές επιδρομές κυρίως με αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια στην επαρχία του Χαλεπίου, στη διάρκεια της νύχτας, πλήττοντας στόχους ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Επίσης ο στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Χάμα της δυτικής Συρίας.

Τα συμμαχικά μαχητικά βομβάρδισαν ακόμη περιοχές στην πόλη Χάσακα στα βορειοανατολικά καθώς και τα περίχωρα της πόλης Ράκα στα βόρεια, προπύργιο του ΙΚ.

Διαβάστε επίσης: Κούρδοι μαχητές ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους στη Γερμανία