ΚΟΣΜΟΣ

Μία νεκρή στις αεροπορικές επιδρομές της Συρίας

Μία νεκρή στις αεροπορικές επιδρομές της Συρίας

Μία υπήκοος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σκοτώθηκε στη Συρία στις αεροπορικές επιδρομές του Σύριου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ εναντίον θέσεων ακραίων ισλαμιστών στη χώρα και μία υπήκοος Κροατίας που ασπάστηκε το Ισλάμ τραυματίστηκε, σύμφωνα με το Radio Free Europe.


Στη διάρκεια βομβαρδισμού της Ράκα σκοτώθηκε η Φατίμα Μαχμούτοβιτς από τη Βοσνία και τραυματίστηκε η Ντόρα Μπίλιτς από το Ζάγκρεμπ, η οποία έγινε μουσουλμάνα πριν από δύο χρόνια και εγκαταστάθηκε στο χωριό των ακραίων μουσουλμάνων - σαλαφιτών στο Γκόρνιε Μάοτσε στο Μπρτσκο, όπου παντρεύτηκε.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι μαζί με το σύζυγό της έφυγε στη Συρία, αλλά όπως και άλλες γυναίκες "ιερών πολεμιστών" παρέμεινε στην πόλη Ράκα, ενώ οι σύζυγοι πήγαν στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και στη Συρία.

Η Φατίμα Μαχμούτοβιτς από την πόλη Σρεμπρένικ της Βοσνίας σκοτώθηκε στο βομβαρδισμό. Είχε φύγει στη Συρία το φθινόπωρο του 2013 με τον μικρότερο γιο της, Γιάσμιν, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της Μιρζέτ Μαχμούτοβιτς πολεμά εδώ και 1,5 χρόνο στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε επίσης: Συρία: Επιδρομές σε κουρδική πόλη που απειλούν οι τζιχαντιστές