ΚΟΣΜΟΣ

Αριστερή ευρωβουλευτής ζητά να αφαιρεθεί το χαρτοφυλάκιο από τον Αβραμόπoυλο

Αριστερή ευρωβουλευτής ζητά να αφαιρεθεί το χαρτοφυλάκιο από τον Αβραμόπoυλο

Να αφαιρεθεί το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο απαίτησε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπάρμπαρα Σπινέλι, η οποία εξελέγη στις πρόσφατες ευρωεκλογές και ανήκει στην ευρωομάδα της Αριστεράς - Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Έλληνας Επίτροπος.

«Είναι ζήτημα Εθνικής Συνείδησης πρωτίστως να απαντηθεί ο χαρακτηρισμός της χώρας μας ως "Ξενοφοβικής"», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτήν την ευρωομάδα και συμπληρώνει: «Και δευτερευόντως, οι γενικεύσεις που γίνονται από την επιθετική επιχειρηματολογία που επιλέχθηκε, απαιτούν μια σοβαρή πολιτική απάντηση».

«Σημειώνω πως ο επαναπατρισμός μεταναστών από τον ΔΟΜ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γίνεται οικειοθελώς, τα κονδύλια που διασφαλίζουν την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων που εισέρχονται στην χώρα μας, αν και δυσβάσταχτα εν μέσω κρίσης, ποτέ δεν έλειψαν, ενώ παρά το μέγεθος του προβλήματος που δυσανάλογα επιβαρύνει την Ελλάδα με τα χιλιόμετρα ακτογραμμής, γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή και ανθρώπινη αντιμετώπιση», υπογράμμισε ο Έλληνας Επίτροπος.

Σύμφωνα με την κυρία Σπινέλι, η τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου στη θέση του Επιτρόπου, αρμόδιου για τη Μετανάστευση, «σημαίνει στην πραγματικότητα ότι οι μετανάστες χαρακτηρίζονται αυτομάτως ως ένας κίνδυνος, από τον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να προστατευθεί».

Για τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μπορεί να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, υπογραμμίζει η αριστερή ευρωβουλευτής, ωστόσο: «δεν μπορεί να είναι η σωστή επιλογή γι' αυτούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι παλεύουν για μια νέα μεταναστευτική πολιτική, που θα σέβεται τους κανόνες της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Συνθήκη της Λισαβόνας».

Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά της μάλιστα, η κυρία Σπινέλι αναφέρθηκε επίσης και στην τοποθέτηση του φράχτη στον Έβρο, επικαλούμενη δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος «επανειλημμένα είχε ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του φράχτη, για να "προστατεύσουμε την κοινωνία και τα σύνορά μας από την παράνομη μετανάστευση"», όπως έλεγε τότε o σημερινός Επίτροπος για τη Μετανάστευση.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει πολλές φορές την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξαιτίας ακριβώς του τρόπου, με τον οποίο συμπεριφέρεται στους μετανάστες, ενώ έκανε αναφορά και στην έκθεση του Παρατηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 2013, η οποία αποκαλύπτει ένα κύμα ξενοφοβίας στην Ελλάδα, εγκαλώντας τις ελληνικές Αρχές για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» γνωστότερη ως επιχείρηση-«σκούπα» κατά των παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας…

Διαβάστε ακόμα:

Η ώρα της ακρόασης στην Ευρωβουλή για τον Δ. Αβραμόπουλο