ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Αυξάνει το προβάδισμά της η Ρούσεφ έναντι της Σίλβα

Βραζιλία: Αυξάνει το προβάδισμά της η Ρούσεφ έναντι της Σίλβα

Διευρύνει το προβάδισμά της έναντι της βασικής αντιπάλου της η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, στον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (ο πρώτος γύρος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή) σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα, Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha, η Ρούσεφ εκτιμάται ότι θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας το 49% των ψήφων έναντι του 41% που προβλέπεται πως θα συγκεντρώσει η κύρια αντίπαλός της, Μαρίνα Σίλβα, καταγράφοντας διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων.

Η υποστήριξη προς το πρόσωπο της Ρούσεφ στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας φαίνεται πως παραμένει αμετάβλητη στο 40%, ενώ της Σίλβα σημείωσε πτώση από το 27% στο 25% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου, Αέσιου Νέβες, αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 20%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με βάση αντιπροσωπευτικό δείγμα 7.526 ψηφοφόρων στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,0%.

Σύμφωνα με άλλη μία δημοσκόπηση, από την εταιρεία Ibope, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, η Ρούσεφ συγκεντρώνει το 42% των ψήφων έναντι του 38% που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει η Σίλβα.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που είχε δώσει στη δημοσιότητα μία εβδομάδα νωρίτερα, Ρούσεφ και Σίλβα βρίσκονταν αμφότερες στο 41%.

Εαν οι εκλογές πάνε σε δεύτερο γύρο, αυτός θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Συγκλονιστική σύγκρουση «τιτάνων» στη διώρυγα του Σουέζ (vid)