ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό: Βρήκαν οστά στρατιωτών που φορούν κράνη και κρατούν όπλα (pics)

Συγκλονιστικό: Βρήκαν οστά στρατιωτών που φορούν κράνη και κρατούν όπλα (pics)

Φορούν ακόμα τις μπότες και τα κράνη τους ενώ πολλοί από αυτούς, κρατούν ένα όπλο στο χέρι...

Η Μάχη του Βερολίνου ήταν η τελευταία μάχη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Διεξήχθη το χρονικό διάστημα από τις 16 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 1945, ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Σοβιετικούς και είχε ως αποτέλεσμα την οριστική ήττα και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υπό την ηγεσία του στρατάρχη Γκεόργκι Ζούκοφ, επιτέθηκαν κατά των Γερμανών στις πύλες του Βερολίνου.

Τις γερμανικές θέσεις στήριζαν μόλις 110.000 στρατιώτες.

Η μάχη του Βερολίνου ήταν μία από τις σκληρότερες. Η επίθεση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Απριλίου με ένα τεράστιο βομβαρδισμό από χιλιάδες όπλα πυροβολικού.

Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους πιστεύεται ότι ήταν από 5.000 εώς 33.000 ενώ 12.000 Γερμανοί σκοτώθηκαν.

Μία ομάδα εθελοντών από τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ολλανδία και την Ελβετία που ιδρύθηκε το 1992 και έχει περίπου 200 μέλη, έχουν ως αποστολή να εντοπίσουν όλους αυτούς τους ανώνυμους νεκρούς που είτε θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους είτε θεωρούνται αγνοούμενοι.

«Δεν ψάχνουμε για τους στρατιώτες της Βέρμαχτ, ή των ΗΠΑ, πεζοναύτες, στρατιώτες του κόκκινου στρατού ή Πολωνούς στρατιώτες πεζικού, ναύτες ή αεροπόρους, καλούς ή κακούς. Ψάχνουμε για τους ανθρώπους . Γιους πατεράδες και αδερφούς» δήλωσε ο υπεύθυνος των εθελοντών.

Πολλοί από τους νεκρούς φορούν ακόμα τις μπότες τους ακόμα και τα κράνη τους.

Δείτε εικόνες από τις ανασκαφές.

Διαβάστε επίσης: Συστάσεις Μέρκελ προς Πούτιν