ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών η πόλη Χιτ

Ιράκ: Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών η πόλη Χιτ

Οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Χιτ στην επαρχία αλ Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και τοπικοί αξιωματούχοι.


"Το 90% της πόλης Χιτ τελεί υπό την κατοχή των τζιχαντιστών", δήλωσε ο Αντνάν αλ Φαχντάουι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι οι σουνίτες τζιχαντιστές είναι καλύτερα οπλισμένοι σε σχέση με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας από τη Χιτ δήλωσε: "πλήθος μαχητών εθεάθη στην πόλη με τα οχήματά τους και τα όπλα τους. Ακούω τώρα από παντού πυροβολισμούς". Οι πρώτες πληροφορίες από νοσοκομείο της Χιτ έκαναν λόγο για έξι νεκρούς, ανάμεσά τους ένας πολίτης, και για 12 τραυματίες.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι πιστεύουν πως αυτοί που επιτέθηκαν στην πόλη είναι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πρώτα πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην ανατολική είσοδο της πόλης και σε αστυνομικό τμήμα μέσα στην πόλη. Στρατιώτες, αστυνομικοί και σουνίτες μαχητές της επαρχίας αυτής προσπαθούν να εμποδίσουν την επέλαση των τζιχαντιστών.

Οι περισσότερες από τις πόλεις γύρω από την επαρχία Άνμπαρ έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα