ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Απαντά στις κατηγορίες ότι «βοηθά» τους τζιχαντιστές

Facebook: Απαντά στις κατηγορίες ότι «βοηθά» τους τζιχαντιστές

Τις κατηγορίες ότι επιτρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο στρατολόγησης και προπαγάνδας για τις οργανώσεις των τζιχαντιστών, «κατέρριψε» ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς όπως διαβεβαίωσε η Μόνικα Μπίκερτ: «οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αποκλειστεί από αυτόν».

«Έχουμε υιοθετήσει μία πολύ σκληρή στάση έναντι της τρομοκρατίας, κάτι που γίνεται σαφές στους κανόνες της κοινότητας του Facebook (τον κανονισμό χρήσης του): εξηγούμε ότι οι τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις αποκλείονται. Δεν επιτρέπουμε σε αυτού του είδους τις οργανώσεις ούτε σε εκείνους που τις εξυμνούν ή τις υποστηρίζουν, να έχουν λογαριασμούς στο Facebook», διαβεβαίωσε υπεύθυνη πολιτικής περιεχομένου στο Facebook, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο Παρίσι.

«Για τέτοιες περιπτώσεις (τρομοκρατίας) χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένα εργαλεία προκειμένου να ταυτοποιήσουμε τους λογαριασμούς του Facebook και το ακατάλληλο περιεχόμενο με το οποίο συνδέονται (βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα)», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως «ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου, με 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες, διαθέτει πολλές εκατοντάδες υπαλλήλους που έχουν εκπαιδευτεί για να χειρίζονται το περιεχόμενο που αναφέρεται ότι είναι απρεπές ή υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Αυτή η ομάδα (των υπαλλήλων του Facebook) καλύπτει τον πλανήτη 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα σε επτά διαφορετικές γλώσσες», κατέληξε η Μπίκερτ.

Οι εξτρεμιστές έχουν βρει πάντως στο διαδίκτυο ένα ισχυρό εργαλείο προπαγάνδας, καθώς η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αναρτά τις τελευταίες εβδομάδες videos με τους αποκεφαλισμούς των ομήρων των Δυτικών χωρών.

Σύμφωνα πάντως με πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΕ αναμένεται να ζητήσει από τους κολοσσούς του Διαδικτύου, κυρίως από τη Google, το Facebook και το Τwitter να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού στο Διαδίκτυο…

Διαβάστε ακόμα:

Συντριβή αμερικανικού μαχητικού στη Βρετανία χωρίς συνέπειες

ΗΠΑ: Δεν εξετάζει δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Συρίας -Τουρκίας

Γερμανία: Ανίκανη να επαναπατρίσει στρατιώτες αν προσβληθούν από Έμπολα

Έμπολα: Αυστηρότερα μέτρα στα σημαντικά αεροδρόμια των ΗΠΑ

Έμπολα: Κόλλησαν την Ισπανίδα νοσοκόμα με το… ζόρι! (pics)

Βρετανία: Έδιωξαν 9χρονο από το σχολείο υπό τον φόβο του Έμπολα