ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν άρθρο του Βρετανού ομήρου John Cantlie

Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν άρθρο του Βρετανού ομήρου John Cantlie

Ένα άρθρο το οποίο σύμφωνα με το ISIS έχει γραφτεί από τον βρετανό όμηρο John Cantlie δημοσίευσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο διαδίκτυο.

Το άρθρο ολοκληρωμένο δημοσιεύεται στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού Dabiq IS και έχει τίτλο «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου», σύμφωνα με τη Dailymail. Ο όμηρος των τζιχαντιστών είναι φωτορεπόρτερ ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες όπως οι Sunday Times και τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Στο κείμενο αυτό επιμένει ο ίδιος πως βρίσκεται πίσω από τα προπαγανδιστικά βίντεο των τζιχαντιστών, τονίζοντας πως γράφει τα σενάρια, ενώ καλεί τη Βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την απελευθέρωσή του.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο όμηρος φοράει την πορτοκαλί στολή την οποία φορούσαν όσοι όμηροι αποκεφαλίστηκαν και στη συνέχεια το βίντεο της δολοφονίας τους έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο τίτλος της έκδοσης, Dabiq, είναι από το όνομα μιας πόλης στη Συρία που συνορεύει με την Τουρκία. Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές η πόλη αυτή είναι πολύ σημαντική για τους ίδιους επειδή αναφέρεται σε μια αρχαία προφητεία η οποία προειδοποιεί για τη μεγάλη μάχη ενός στρατού ισλαμιστών και τις «ορδές των απίστων», η οποία θα σημάνει την καταστροφή του κόσμου.

Ο πατέρας του ομήρου διαβεβαίωσε πως ο John εργαζόταν ως ελεύθερος φωτορεπόρτερ στη Συρία όταν οι τζιχαντιστές τον απήγαγαν.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για το ισλαμικό κράτος