ΚΟΣΜΟΣ

«Φοβάμαι απίστευτα» λέει ο Αμερικανός όμηρος των τζιχαντιστών

«Φοβάμαι απίστευτα» λέει ο Αμερικανός όμηρος των τζιχαντιστών

Δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά, αλλά και στα άλλα αιτήματα των τζιχαντιστών, οι γονείς του Αμερικανού ομήρου που απειλούν να αποκεφαλίσουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσαν σε συνέντευξή τους στην τηλεοπτική εκπομπή «CBS This Morning».

Οι γονείς πάντως του Άμπντουλ Ραχμάν Κάσιγκ, ενός εργαζόμενου σε οργάνωση αρωγής που απήχθη στη Συρία την 1η Οκτωβρίου 2013, δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το τι ζητεί το ΙΚ προκειμένου να απελευθερώσει τον γιο τους.

«Τα αιτήματά τους ήταν πάντα τέτοια που δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε», δήλωσε η Πόλα Κάσιγκ, μητέρα του ομήρου, στην εκπομπή.

Σύμφωνα με την εκπομπή «CBS This Morning», οι γονείς του Κάσιγκ έλαβαν πριν από δύο εβδομάδες ένα ηχογραφημένο μήνυμα του γιου τους στο οποίο τους έλεγε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αν οι ΗΠΑ δεν σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει να εκτελέσουν τον 26χρονο όμηρο, που κατάγεται από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα με τον αποκεφαλισμό του Βρετανού εργαζόμενου σε οργάνωση αρωγής Άλαν Χένινγκ, 47 ετών.

Οι γονείς του Κάσιγκ δήλωσαν στην τηλεοπτική εκπομπή ότι κράτησαν μυστική την αιχμαλωσία του για σχεδόν ένα χρόνο, έπειτα από τις σχετικές εντολές που έλαβαν από μαχητές του ΙΚ, όμως ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, παρόλο που η οικογένειά του είχε ακολουθήσει παρόμοιες εντολές, τους έκανε να αλλάξουν γνώμη.

Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου δημοσιοποίησε μάλιστα τη Δευτέρα (13/10) και άλλα αποσπάσματα από την επιστολή που είχε λάβει νωρίτερα φέτος από τον Άμπντουλ Ράχμαν, μέσω ενός ομήρου τον οποίο απελευθέρωσε το ΙΚ.

Στην επιστολή, ο Κάσιγκ αναφέρει ότι κρατείται μαζί με άλλους ομήρους με τους οποίους παίζει σκάκι και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια, όμως επισημαίνει ότι η πίεση που νιώθει εξαιτίας της ομηρείας τους είναι «απίστευτη».

«Μην ανησυχείς μπαμπά, αν πέσω δε θα φύγω πιστεύοντας τίποτα παρά μόνο αυτά που ξέρω ότι είναι αλήθεια. Ότι εσύ και η μαμά με αγαπάτε περισσότερο από το φεγγάρι και τα αστέρια», λέει στην επιστολή.

Ο Κάσιγκ, πρώην μέλος του αμερικανικού στρατού που υπηρέτησε στο Ιράκ το 2007, έκανε ανθρωπιστικό έργο μέσω μιας οργάνωσης που είχε ιδρύσει ο ίδιος όταν αιχμαλωτίστηκε καθώς κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας.

Το μικρό όνομα του Κάσιγκ ήταν Πίτερ προτού προσηλυτιστεί στο Ισλάμ ενόσω ήταν όμηρος.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η πιο σέξι γυναίκα για το 2014! (vid+pics)

Βρετανία: Καβούρι γίγαντας σκορπά τον τρόμο (pics+vid)