ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Μακρύς ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών

Ομπάμα: Μακρύς ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών

Την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη συριακή, κουρδική πόλη Κομπάνι αλλά και στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμακατά τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των 22 χωρών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι οι αεροπορικές επιδρομές και στις δύο περιοχές θα συνεχιστούν και προειδοποίησε για άλλη μία φορά ότι ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα είναι μακρύς, με προόδους και αστοχίες.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο στόχος του συνασπισμού εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι να την καταστρέψει ώστε να μην αποτελεί πλέον απειλή για την περιοχή αλλά και για όλον τον κόσμο.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από 22 χώρες: Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βέλγιο, Βρετανία, Καναδά, Δανία, Αίγυπτο, Γαλλία, Γερμανία, Ιράκ, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.