ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Πολύνεκρες μάχες ισλαμιστών και στρατού στη Βεγγάζη

Λιβύη: Πολύνεκρες μάχες ισλαμιστών και στρατού στη Βεγγάζη

Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή (17/10) στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται στη Βεγγάζη, μεταξύ στρατιωτών και ισλαμιστών πολιτοφυλάκων που ελέγχουν την πόλη της ανατολικής Λιβύης.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου της Βεγγάζης, οι νεκροί είναι κυρίως στρατιώτες και ένοπλοι πολίτες που μάχονται στο πλευρό του στρατού.

Την ίδια ώρα, σε 52 έχει ανέλθει πλέον ο τραγικός απολογισμός των νεκρών της νέας επιχείρησης που έχουν εξαπολύσει από την Τετάρτη οι - πιστές στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ - δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη της Βεγγάζης που περιήλθε τον Ιούλιο στον έλεγχο των ισλαμιστών παραστρατιωτικών, περιλαμβανομένων των τζιχαντιστών της Άνσαρ Ασαρία.

Οι σημερινές πάντως μάχες είναι οι πιο σφοδρές από την έναρξη της επιχείρησης, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι μάχες σημειώθηκαν κυρίως στην κεντρική συνοικία της Βεγγάζης, όπου διαμένουν ο Μοχάμεντ αλ Ζεχάουι, επικεφαλής της Άνσαρ Ασαρία, και πολλοί από τους άνδρες του.

Σύμφωνα δε με αυτόπτες μάρτυρες, χρησιμοποιούνται όπλα πολλών διαμετρημάτων στις μάχες που διεξάγονται σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία.

Εξάλλου, οι αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον προπυργίων των ισλαμιστικών ομάδων στη Βεγγάζη, κυρίως στις νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης…

Διαβάστε ακόμα:

Νιγηρία: Εκεχειρία με την Μπόκο Χαράμ – Απελευθερώνονται οι μαθήτριες

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο δικαστικός που «αθώωσε» τον Μπερλουσκόνι

Κομπάνι: O Μίκης Θεοδωράκης εμψυχώνει τους Κούρδους μαχητές! (vid+pics)

Έμπολα: Απομακρύνεται από το κρουαζιερόπλοιο η Τεξανή νοσοκόμα