ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμοι για το Κομπάνι οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ

Έτοιμοι για το Κομπάνι οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ

Ενισχύσεις από τις δυνάμεις των Πεσμεργκά, για να βοηθήσουν στην άμυνα του Κομπάνι στη Συρία, κόντρα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ετοιμάζονται να στείλουν οι Κούρδοι του Ιράκ.

«Καταβάλλονται προσπάθειες και προετοιμαζόμαστε να στείλουμε δυνάμεις υποστήριξης, είτε δια ξηράς είτε από αέρος», ανέφερε ο Τζαμπάρ Γιαουάρ, εκπρόσωπος του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τους Πεσμεργκά.

Παρόλα αυτά, ένας Κούρδος αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μαχητές των Πεσμεργκά στο Κομπάνι, καθώς πολεμούν ήδη τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Νωρίτερα πάντως σήμερα (20/10), η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους Κούρδους του Ιράκ να περάσουν τα σύνορα για να ενισχύσουν τους Κούρδους του Κομπάνι. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο, κάλεσαν μάλιστα την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της με τη Συρία, ώστε να μπορέσουν να σταλούν εφόδια στην πολιορκημένη πόλη.

«Η ΕΕ εκτιμά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία παρέχοντας καταφύγιο στους πρόσφυγες από το Κομπάνι, καλώντας την παράλληλα να ανοίξει τα σύνορά της για να εφοδιαστούν οι κάτοικοι της πόλης», ανέφεραν οι υπουργοί των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακοίνωσή τους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα «τις επιθέσεις, τις ωμότητες, τις δολοφονίες και τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που διαπράττουν οι τζιχαντιστές και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΕ: Αυξημένες προσπάθειες για την εξάλειψη του Έμπολα

Έμπολα: Ανέρρωσε και η Νορβηγίδα γιατρός!

Τουρκία: Καταυλισμός προσφύγων με το όνομα Κούρδισας καμικάζι

Ιταλία: Πληρώνουν τις οικογένειες για να κάνουν παιδιά!

Σουηδία: Καλά κρατεί το μυστήριο με το υποβρύχιο

Φρικιαστική θηριωδία των τζιχαντιστών: Αποκεφάλισαν κοριτσάκι;

Η σπάνια φιλία ανάμεσα σε ένα μωρό ρινόκερο και ένα κατσικάκι! (vid)

Σάλος με τη… σεξοπεριοδεία διάσημης πορνοστάρ! (vids+pics)