ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν νταλίκες στο λιμάνι του Καλέ

Γαλλία: Μετανάστες επιχείρησαν να καταλάβουν νταλίκες στο λιμάνι του Καλέ

Τουλάχιστον 300 μετανάστες επιχείρησαν το απόγευμα της Δευτέρας (20/10) να καταλάβουν νταλίκες που περίμεναν να επιβιβαστούν σε πλοία στο λιμάνι του Καλέ, με προορισμό τη Βρετανία.

«Περίπου 300-400 μετανάστες προσπάθησαν να ανέβουν στις νταλίκες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν, ζητώντας μάλιστα και ενισχύσεις», ανέφερε αστυνομική πηγή σε έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Τα φορτηγά που περίμεναν στο λιμάνι ήταν περισσότερα απ' ό,τι συνήθως, ενώ κάποιοι από τους μετανάστες κατάφεραν αναμφίβολα να τρυπώσουν σε ορισμένα από αυτά χωρίς να τους αντιληφθούν οι αστυνομικοί», εξήγησε.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες που κατάγονται κυρίως από το Σουδάν, την Ερυθραία, τη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες κατακλύζουν το Καλέ ελπίζοντας ότι θα τους δοθεί μια ευκαιρία να περάσουν απέναντι, στη Βρετανία. Οι τοπικές αρχές υπολογίζουν μάλιστα ότι μόνο την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.400-1.500 άνθρωποι ζούσαν σε καταυλισμούς γύρω από το λιμάνι.

Από την πλευρά της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υπογράμμισε ότι οι μετανάστες αυτοί προέρχονται κατά κύριο λόγο από εμπόλεμες ζώνες και για αυτό δικαιούνται να τους χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα.

Ελάχιστοι όμως από αυτούς θέλουν να καταθέσουν αίτηση για να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία, επικαλούμενοι ως βασικό λόγο το γεγονός ότι μέλη της οικογένειάς τους ζουν στη Βρετανία, εξήγησε ο διεθνής οργανισμός…

Διαβάστε ακόμα:

Η Ρωσία επεκτείνει την απαγόρευση εισαγωγής ευρωπαϊκών προϊόντων

Ιράν: Επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες που δεν φορούν σωστά τη μαντήλα!

Ένας ακόμη εργαζόμενος του ΟΗΕ θύμα του Έμπολα

Έμπολα: Ανέρρωσε και η Νορβηγίδα γιατρός!

Αίγυπτος: Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο και γέννησε στο δρόμο! (vid)

Γαλλία: Κατηγορούμενος τζιχαντιστής υπέβαλε μήνυση για απαγωγή!