ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Πιστόριους: Επιστρέφει στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή

Δίκη Πιστόριους: Επιστρέφει στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή

Σήμερα (21/10) αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή που θα επιβληθεί στον πρώην παραολυμπιονίκη

«Ο Όσκαρ Πιστόριους θα πρέπει να μπει στη φυλακή για τουλάχιστον 10 χρόνια».

Αυτή ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Τζέρι Νελ κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του στη δίκη του αθλητή την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο δικηγόρος του κατηγορούμενου επικαλέστηκε το πνεύμα του Ουμπούντου που είναι ένας αφρικανικός όρος για την συμπόνοια.

Θυμίζουμε ότι ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία τον περασμένο μήνα για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Η καταδίκη επισύρει μέγιστη ποινή 15 ετών στη φυλακή ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης, δύο μάρτυρες προέτρεψαν το δικαστήριο να καταδικάσει τον Πιστόριους σε κατ'οίκον περιορισμό.

Ο Εισαγγελέας Τζέρι Νελ επικαλέστηκε την μαρτυρία του ξαδέλφου της Στεένκαμπ, Κιμ Μάρτιν, ο οποίος είπε με δάκρυα μίλησε στο δικαστήριο για τις καταστρεπτικές συνέπειες που είχε ο θάνατος της κοπέλας για την οικογένειά της.

«Κάθε άλλη μητέρα που άκουσε τις μαρτυρίες αισθάνθηκε τον πόνο της. Ένιωσα τον πόνο», δήλωσε ο Νελ. Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Μάρτιν δεν ήταν μόνο η φωνή της οικογένειας, ήταν η φωνή της κοινωνίας, προσθέτοντας ότι αυτός ο λόγος αρκεί για να στείλει τον Πιστόριους στη φυλακή και δεν πρέπει να αγνοηθεί.

«Το ελάχιστο με το οποίο η κοινωνία θα είναι ευχαριστημένη θα είναι με 10 χρόνια στη φυλακή», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ο δικηγόρος του Πιστόριους, Μπάρυ Ρου, ωστόσο, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα είναι ευάλωτος σε επιθέσεις στη φυλακή λόγω της αναπηρίας του, και περιέγραψε την συναισθηματική και οικονομική του κατάσταση ενώ ο Πιστόριους δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

«Αυτή είναι η αλήθεια» είπε ο δικηγόρος του.«Έχασε τα πάντα. Αυτός ο άνθρωπος ήταν μια παγκόσμια εικόνα. Τώρα δεν έχει μείνει τίποτα, δεν μπορεί καν να πληρώσει τα νομικά έξοδα του», δήλωσε ο Ρου.

Ο δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση για την ποινή σήμερα Τρίτη 21/10.