ΚΟΣΜΟΣ

Πιστόριους: Πέντε χρόνια φυλάκιση για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ

Πιστόριους: Πέντε χρόνια φυλάκιση για το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ

Πενταετή φυλάκιση επέβαλε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα στον πρώην παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ακόμη, όπως αναφέρει το BBC, η δικαστής επέβαλε στον Πιστόριους ποινή τριών χρόνων με αναστολή για οπλοκατοχή.

Ο Πιστόριους εθεάθη να σκουπίζει τα μάτια του μετά την ανακοίνωση της ποινής.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν, αλλά λειτούργησε παράλογα και επιπόλαια, γνωρίζοντας ότι κάποιος βρίσκεται στο μπάνιο με περιορισμένο χώρο κινήσεων όταν πυροβόλησε.

"Η απόφαση είναι δική μου και μόνο δική μου", δήλωσε η δικαστής κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, προτού προχωρήσει στην ανακοίνωση της ποινής:

''Ζύγισα όλους τους σχετικούς παράγοντες. Έλαβα υπόψη μου τη σοβαρότητα του αδικήματος που οδήγησε στον θάνατο του θύματος, την προσωπική κατάσταση του κατηγορουμένου και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η ακόλουθη είναι η ποινή που θεωρώ δίκαιη και σωστή. Για την ανθρωποκτονία, πέντε χρόνια στη φυλακή και τρία με αναστολή'', ανακοίνωσε στη συνέχεια η δικαστής Μασίπα.

Θυμίζουμε ότι η Μασίπα είχε κρίνει στις 12 Σεπτεμβρίου τον Όσκαρ Πιστόριους ένοχο για φόνο εξ αμελείας και όχι εκ προμελέτης.

Από την πλευρά της η Εισαγγελία είχε ζητήσει να καταδικαστεί ο 27χρονος αθλητής σε 10ετή φυλάκιση, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ''η ελάχιστη ποινή που θα ικανοποιούσε την κοινωνία''. ''Είναι σοβαρή υπόθεση, η αμέλεια πλησιάζει οριακά την πρόθεση, δέκα χρόνια είναι το ελάχιστο'', είχε πει ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ.

Τελικά ο Νοτιαφρικανός αθλητής έπεσε στα ''μαλακά'', κάτι το οποίο πολλοί υποστήριζαν εξ'αρχής ότι θα συνέβαινε.

Διαβάστε επίσης:

Πιστόριους: Άρχισε η ανάγνωση της απόφασης για την ποινή του (live)

Δίκη Πιστόριους: Επιστρέφει στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή