ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων

Ισραήλ: Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστων

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα στα σύνορα με την Αίγυπτο, από πυρά αγνώστων που προήλθαν από τη χερσόνησο του Σινά, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.


Στην περιοχή αυτή δρουν ομάδες ένοπλων ισλαμιστών, όμως οι επιθέσεις εναντίον της άλλης πλευράς των συνόρων είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός, οι δράστες άνοιξαν πυρ και εκτόξευσαν έναν αντιαρματικό πύραυλο εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών. Ο εκπρόσωπος του στρατού Πέτερ Λέρνερ είπε ότι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Για λόγους ασφαλείας και για να εμποδιστούν οι δεκάδες χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν στο Ισραήλ, η χώρα κατασκεύασε έναν φράκτη μήκους 250 χιλιομέτρων από το λιμάνι Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι τη Λωρίδα της Γάζας, στη Μεσόγειο. Στις αρχές του έτους ισλαμιστές που δρουν στο Σινά σκότωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη και έναν πολίτη ο οποίος εργαζόταν στον φράχτη αυτόν.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ότι τα σχολικά λεωφορεία που κινούνταν εκεί άλλαξαν πορεία.

Διαβάστε επίσης: Κόρη του Ισμαΐλ Χανίγε νοσηλεύθηκε πρόσφατα σε ισραηλινό νοσοκομείο