ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Αιματηρή επίθεση κατά σιιτών

Πακιστάν: Αιματηρή επίθεση κατά σιιτών

Ενοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε μέλη σιιτικής κοινότητας στο νοτιοδυτικό Πακιστάν σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, στη χειρότερη επίθεση θρησκευτικής βίας που έχει πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.


Τουλάχιστον πέντε μασκοφόροι ένοπλοι επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτες καταδίωξαν λεωφορείο στα περίχωρα της Κουέτα, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, το ακινητοποίησαν, έσυραν έξω τους επιβάτες και τους σκότωσαν έναν-έναν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ολα τα θύματα ανήκουν στην σιιτική κοινότητα των Χαζάρα, που αποτελεί συχνό στόχο διώξεων και επιθέσεων στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Μέχρι στιγμής , κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρότερη επίθεση από την έναρξη της επιχείρησης του πακιστανικού στρατού εναντίον ενόπλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν τον Ιούνιο.

Kατά το παρελθόν, η σουνιτική οργάνωση Λάσκαρ-ε-Zάνγκβι βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις κατά της κοινότητας των Χαζάρα.

Περί τους 200.000 Χαζάρα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Μπαλουτσιστάν τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της θρησκευτικής βίας, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν.

Διαβάστε επίσης: Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν έπαυσαν τον εκπρόσωπό τους λόγω ΙΚ