ΚΟΣΜΟΣ

Δάγκωσε αστυνομικό σκύλο στον Λευκό Οίκο και τώρα τρέχει και δεν φτάνει…

Δάγκωσε αστυνομικό σκύλο στον Λευκό Οίκο και τώρα τρέχει και δεν φτάνει…

Δύσκολες ώρες αναμένεται να περάσει ο άντρας ο οποίος αποφάσισε να περάσει τον τοίχο του Λευκού Οίκου, αφού σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Ο Ντομινίκ Αντεσάνια, που κατάγεται από το Μπελ Ερ του Μέριλαντ, ήταν άοπλος όταν συνελήφθη στον περίβολο του Λευκού Οίκου, αφού τα σκυλιά της Μυστικής Υπηρεσίας τον σταμάτησαν και του επιτέθηκαν, επεσήμανε η υπηρεσία.

Το συμβάν αυτό σημειώθηκε περίπου ένα μήνα αφού ένας εισβολέας, ο οποίος έφερε ένα μαχαίρι, πέρασε πάνω από τον φράχτη του Λευκού Οίκου, προκαλώντας ερωτήματα για την ασφάλεια στο αυστηρά φρουρούμενο κτιριακό συγκρότημα, αλλά και την παραίτηση της Τζούλια Πίρσον, της διευθύντριας της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Αντεσάνια κατηγορείται για δύο κακουργήματα για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού της μονάδας Κ-9 (εκπαιδευμένος σκύλος δηλαδή), ένα κακούργημα επειδή προέβη σε απειλές και τέσσερα πλημμελήματα για αντίσταση κατά της αρχής και παράνομη είσοδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Μπράιαν Λίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, τον Αντεσάνια δάγκωσε ένας από τους σκύλους της Μυστικής Υπηρεσίας. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία καθώς εκκρεμούσαν εναντίον του εντάλματα σύλληψης.