ΚΟΣΜΟΣ

Αποφασισμένη η Γαλλία να εξουδετερώσει το Ισλαμικό Κράτος

Αποφασισμένη η Γαλλία να εξουδετερώσει το Ισλαμικό Κράτος

Συνεχίζεται ο αγώνας της Γαλλίας κατά του ισλαμικού κράτους, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του από το Βέλγιο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, τόνισε πως η χώρα του σκοπεύει να εντείνει τους βομβαρδισμούς απέναντι στην ακραία οργάνωση που τους τελευταίους μήνες έχει τρομοκρατήσει τη Συρία και το Ιράκ.

Στόχος των βομβαρδισμών είναι σύμφωνα με τον Ολάντ να «πλήξει με σφοδρότητα την τρομοκρατική οργάνωση» Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ. Ο ίδιος, τόνισε πως το βράδυ της Πέμπτης, 23 Οκτωβρίου, μία στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ διεξήχθη «από το συνασπισμό στο δυτικό Κιρκούκ, μία περιοχή που ελέγχει σήμερα το ΙΚ. Καταφέραμε να πλήξουμε και τους 12 στόχους που θέλαμε».

«Ο ρυθμός των ενεργειών μας θα επιταχυνθεί» προκειμένου να «πλήξουμε με σφοδρότητα την τρομοκρατική οργάνωση» αυτή, τόνισε ο ίδιος.

Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ένα οπλοστάσιο και ένα κέντρο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών στην περιοχή του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών που το γενικό επιτελείο στρατού της Γαλλίας παρουσίασε ως μαζικούς.

Η επιδρομή αυτή, στην οποία συμμετείχαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν κτίρια στα οποία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «κατασκεύαζαν παγίδες, τους εκρηκτικούς τους μηχανισμούς, τα όπλα προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των ιρακινών δυνάμεων» είπε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Γαλλίας, Πιερ ντε Βιλιέ.

«Ρίξαμε περίπου 70 βόμβες, (ανάμεσά τους) 12 βόμβες κατευθυνόμενες στο στόχο τους με λέιζερ και ήμασταν εύστοχοι», τόνισε.

Επρόκειτο για την 7η επιδρομή των γαλλικών δυνάμεων και την πρώτη συμμετοχή τους σε ένα μαζικό βομβαρδισμό αφότου το Παρίσι είχε δεσμευτεί στα τέλη Σεπτεμβρίου να συμμετάσχει στο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό.

Από τον Αύγουστο ο συνασπισμός έχει εξαπολύσει περισσότερες από 600 επιδρομές σε Ιράκ και Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ύποπτη σκόνη μέσα σε φακέλους σε πέντε πρεσβείες στην Κωνσταντινούπολη