ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Ο Ομπάμα εξήρε την ψύχραιμη αντίδραση των Νεοϋορκέζων

Έμπολα: Ο Ομπάμα εξήρε την ψύχραιμη αντίδραση των Νεοϋορκέζων

Την ψύχραιμη αντίδραση των Νεοϋορκέζων στο πρώτο κρούσμα του Έμπολα που σημειώθηκε στην πόλη, εξήρε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους Αμερικανούς κατά το εβδομαδιαίο του διάγγελμα, τόνισε ότι η αντίδραση προς τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού στο αμερικανικό έδαφος θα πρέπει να βασίζεται στα «γεγονότα και όχι στον φόβο».

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη συναπτή εβδομάδα κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το διάγγελμά του για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς σχετικά με την αντίδραση που πρέπει να υιοθετήσουν απέναντι στον Έμπολα, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα ενόψει των εκλογών στο Κογκρέσο της 4ης Νοεμβρίου.

«Χθες (24/10), οι Νεοϋορκέζοι μάς έδειξαν τον δρόμο. Έκαναν ό,τι κάνουν κάθε μέρα: πήραν το λεωφορείο, το μετρό, μπήκαν σε ασανσέρ, πήγαν στη δουλειά τους, βγήκαν στα πάρκα», είπε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε επίσης την άμεση αντίδραση των Αρχών της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έθεσαν σε απομόνωση τον δρα Κρεγκ Σπένσερ, τον γιατρό ο οποίος την περασμένη Πέμπτη διαγνώστηκε με Έμπολα κι έγινε έτσι ο τέταρτος ασθενής του ιού στις ΗΠΑ.

Σφάλματα πάντως που έγιναν στην αντιμετώπιση της περίπτωσης του Λιβεριανού, ο οποίος πέθανε από Έμπολα στο Ντάλας, είχαν ως αποτέλεσμα να μολυνθούν με τον ιό δύο νοσοκόμες, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία στη χώρα.

Ο Ομπάμα ωστόσο τόνισε ότι οι αρχές της χώρας έχουν αυξήσει έκτοτε τα μέτρα παρακολούθησης και το επίπεδο εκπαίδευσης, έχοντας θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι μία νοσοκόμα πήρε ήδη εξιτήριο την Παρασκευή έχοντας θεραπευτεί, ενώ η άλλη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι από τους επτά Αμερικανούς που έλαβαν θεραπεία για τον Έμπολα - τους πέντε που μολύνθηκαν στη Δυτική Αφρική και τις δύο νοσοκόμες από το Ντάλας - επέζησαν και οι επτά», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Διαβάστε ακόμα:

Σκόπια: Τον χώρισε και έκοψε με ξυράφι τα γεννητικά του όργανα!

Μαδρίτη: Άφησαν Νιγηριανό να ξεψυχήσει στο αεροδρόμιο λόγω... Έμπολα!

Ρώσος διατηρούσε συλλογή με κούκλες από πτώματα κοριτσιών! (vid+pics)

Συρία: Γυναικόπαιδα περπατούν ανάμεσα σε αποκεφαλισμένα πτώματα (vid+pics)

Βρετανία: Φάντασμα δολοφόνου τρομοκρατεί οικογένεια! (pics)

ΗΠΑ: Μία μαθήτρια νεκρή στο μακελειό σε σχολείο της Ουάσινγκτον (vid+pics)