ΚΟΣΜΟΣ

Οι Συμμαχικές δυνάμεις βοήθησαν το Ιράκ να ανακαταλάβει εδάφη από το ΙΚ

Οι Συμμαχικές δυνάμεις βοήθησαν το Ιράκ να ανακαταλάβει εδάφη από το ΙΚ

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν 22 αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης.

Αμερικανικά μαχητικά κατέστρεψαν τμήμα του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κομπάνι της Συρίας, ανακοίνωσαν άλλοι αξιωματούχοι.

Στα 22 αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ περιλαμβάνονται επιθέσεις σε περιοχές που αποτελούν συχνά στόχους, κοντά στο φράγμα της Μοσούλης, στην πόλη Φαλούτζα και στην βόρεια πόλη Μπαϊτζί, όπου βρίσκεται διυλιστήριο.

Οι επιδρομές αυτές βοήθησαν τις Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να επανακτήσουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της πόλης Τζουρφ αλ-Σακχάρ, κοντά στη Βαγδάτη, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών εδώ και μήνες.

Ο πλήρης έλεγχος της πόλης θα επιτρέψει στις ιρακινές αρχές να αποτρέψουν τους τζιχαντιστές από το να πλησιάσουν περισσότερο στην πρωτεύουσα και να διατηρήσουν την επαφή με τα προπύργιά τους στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, αλλά και να παρεισφρήσουν στον κυρίως σιιτικό νότο.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Οι Κούρδοι πήραν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ζούμαρ