ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο κορίτσια που πυροβολήθηκαν από συμμαθητή τους (pics&vid)

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο κορίτσια που πυροβολήθηκαν από συμμαθητή τους (pics&vid)

Oι συγγενείς του εφήβου στην πολιτεία της Ουάσιγκτον που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του δήλωσαν ότι ζουν έναν «εφιάλτη» και προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί το παιδί επιτέθηκε εναντίον των δύο εξαδέλφων του και φίλων του προτού αυτοκτονήσει.

Ένα κορίτσι σκοτώθηκε και 4 άλλοι μαθητές τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς μέσα στην καφετέρια του λυκείου Μέρισβιλ- Πίλτσακ, στο βόρειο Σιάτλ.

Η αστυνομία δεν έχει επίσημα αναγνωρίσει το δράστη, ωστόσο μέλη της οικογένειάς του δήλωσαν χθες στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πρόκειται για τον 14χρονο Τζέιλεν Φράιμπεργκ. Οι συγγενείς επίσης γνωστοποίησαν ότι τα αγόρια που τραυματίστηκαν είναι ξαδέλφια του, ο Νέιτ Χατς και ο Άντριου Φράιμπεργκ.

usa

«Νιώθω μεγάλη σύγχυση, είναι σα να ζω έναν εφιάλτη» είπε ο Πόλα Χατς Σατιάκουμ, 49 ετών, η θεία του ενός εφήβου και συγγενής των άλλων δύο.

Η ίδια επισήμανε ότι «δεν είχαν καμία ένδειξη» ότι υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των παιδιών πριν από το περιστατικό.

Ο Μπράντον Χατς, 26 ετών, εξάδελφος των παιδιών, περιέγραψε ότι οι τρεις έφηβοι ήταν οι καλύτεροι φίλοι που ζούσαν στην ίδια γειτονιά, κοντά στο Μέρισβιλ.

«Ο Νέιτ και ο Τζέιλεν και ο Άντριου μεγάλωσαν μαζί» τόνισε ο Χατς.

«Πήγαιναν ο ένας στο σπίτι του άλλου τα Σαββατοκύριακα, μετά το σχολείο, και έπαιζαν παιχνίδια, συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες».
«Εξ όσων εγώ γνωρίζω ήταν όλοι τους ευφυή παιδιά, με μέλλον» υπογράμμισε.

«Είναι πολύ δύσκολο. Δε γνωρίζω γιατί αυτό συνέβη. Άκουσα τις φήμες, αλλά απλά θέλω να μάθω την αλήθεια» προσέθεσε ο ίδιος.
Οι ερευνητές της αστυνομίας δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει τα κίνητρα του 14χρονου.

Το περιστατικό προκάλεσε σοκ στην κοινότητα των γηγενών Αμερικανών και ευρύτερα στο Μέρισβιλ, μια πόλη 63.000 κατοίκων, ενώ πολλοί εκφράζουν δυσπιστία για το γεγονός ότι ο Φράιμπεργκ είναι ο δράστης.

«Ο Τζέιλεν ήταν πάντα εξωστρεφής, ήταν ένας αθλητής» δήλωσε ο Μπράντον Χατς.
«Ήταν ένα αστείο παιδί, επίσης, ευφυολόγος».

Ωστόσο υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι κακό συνέβαινε. Οι συμμαθητές του και πολλοί γονείς είπαν ότι ο Φράιμπεργκ είχε πρόσφατα έρθει σε αντιπαράθεση με ένα άλλο παίκτη του ράγκμπι στο γήπεδο.

Η Ρεμπέκα Κούλεϊ, ο γιος της οποίας παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο με τον Φράιμπεργκ, επισήμανε ότι ο 14χρονος τσακώθηκε με έναν άλλο συμπαίκτη του καθώς μίλησε υποτιμητικά για εκείνον κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

«(Ο Τζέιλεν) έσπασε τη μύτη του παιδιού» είπε ο Κούλεϊ.

Υπάρχουν επιπλέον ενδείξεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι τον 14χρονο διακατείχε ένα αίσθημα απογοήτευσης.
Ένας εργαζόμενος στο σχολείο που ζήτησε να μην κατονομαστεί και μία φίλη ενός από τα κορίτσια που τραυματίστηκαν υποστήριξαν ότι ένα κορίτσι είχε απορρίψει τον Φράιμπεγκ.

«Τον άκουσα να της ζητά να βγουν και εκείνη τον απέρριψε και έβγαινε με τον ξάδελφό του» είπε η Μπέλα Παντζέλι, μια μαθήτρια που πηγαίνει σε άλλο σχολείο, φίλη ενός από τα κορίτσια που τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Η οικογένεια του 14χρονου που άνοιξε πυρ στο σχολείο του Σιάτλ ζει έναν «εφιάλτη»