ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Διανοητικά ανίκανος να δικαστεί ο εισβολέας στο Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Διανοητικά ανίκανος να δικαστεί ο εισβολέας στο Λευκό Οίκο

Διανοητικά ανίκανος να δικαστεί, κρίθηκε ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται ότι πήδηξε το φράχτη του Λευκού Οίκου και επιχείρησε να μπει στην προεδρική κατοικία την περασμένη εβδομάδα.

Ο 23χρονος Ντόμινικ Αντεσάνια από το Μπελ Ερ του Μέριλαντ ακινητοποιήθηκε από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους των μυστικών υπηρεσιών την περασμένη Τετάρτη και συνελήφθη αμέσως μετά. Ήταν άοπλος όταν προσπάθησε να μπει στον Λευκό Οίκο και η δικαστής Ντέμπορα Ρόμπινσον είχε ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Τη Δευτέρα (27/10), ο δικαστής Τζον Φατσιόλα ανακοίνωσε κατά την προδικαστική ακρόαση ότι οι γιατροί έκριναν τον Αντεσάνια «διανοητικά ανίκανο να παραστεί σε δίκη», ωστόσο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο νεαρός προκειμένου να συνεχιστούν οι εξετάσεις και να υποβληθεί σε θεραπεία.

«Δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό! Παρακαλώ, κάποιος να με βοηθήσει!», άρχισε να φωνάζει ο κατηγορούμενος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστή. «Είναι παγίδα, είναι πλεκτάνη», συνέχισε να φωνάζει, ενώ οι αστυνομικοί τον έβγαζαν σηκωτό από την αίθουσα.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνονται πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να έχουν περικυκλώσει τον Αντεσάνια στο βόρειο κήπο του Λευκού Οίκου. Ο νεαρός μάλιστα κλότσησε και γρονθοκόπησε τους σκύλους που τον ακινητοποίησαν, ενώ τα δύο τετράποδα, ο Χάρικεϊν και ο Τζόρνταν, μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα που υπέστησαν.

Σημειώνεται τέλος ότι την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας του 23χρονου είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό κανάλι της Βαλτιμόρης ότι ο γιος του είναι «ψυχικά διαταραγμένος».

Διαβάστε ακόμα:

Οπλισμένοι κλόουν σπέρνουν τον τρόμο σε Ευρώπη και Αμερική! (vids+pics)

Ιορδανία: Συνελήφθη ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχαντισμού

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Έμπολα: Σε καραντίνα Αμερικανοί στρατιώτες – Ανησυχία για την απομόνωση γιατρών

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν Γερμανό αφού σκότωσαν συμπατριώτη του

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!

Βρετανός καθηγητής αγόραζε προμήθειες για το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλής