ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές έκαναν τον Κάντλι πολεμικό ανταποκριτή στο Κομπάνι! (vid)

Οι τζιχαντιστές έκαναν τον Κάντλι πολεμικό ανταποκριτή στο Κομπάνι! (vid)

Ως πολεμικός ανταποκριτής στο Κομπάνι, εμφανίζεται ο Βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών, Τζον Κάντλι, στο τελευταίο video που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Στο διάρκειας πέντε περίπου λεπτών video, το οποίο μάλιστα ξεκινά με πλάνα από ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι (τύπου drone) που χειρίζονται οι φανατικοί ισλαμιστές, ο Κάντλι υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου να «πέσει» η πόλη, την ώρα που από πίσω ακούγονται σποραδικά πυρά από πυροβόλα όπλα.

Ο 43χρονος όμηρος διακρίνεται ανάμεσα σε ερείπια να μιλά στην κάμερα και να υποστηρίζει ότι οι «μουτζαχεντίν» (ισλαμιστές μαχητές) δεν έχουν υποχωρήσει. Και μπορεί να μην υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε γυρίστηκε το βίντεο, ωστόσο ο Κάντλι αναφέρεται σε πληροφορίες που μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC στις 17 Οκτωβρίου, αλλά και σε δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου, μία ημέρα νωρίτερα.

Στο βίντεο φαίνονται επίσης μια σειρά από σιταποθήκες με την τουρκική σημαία, εικόνα που αντιστοιχεί με εκείνην της περιοχής από την απέναντι πλευρά των συνόρων, ενώ ο Κάντλι ο οποίος έχει εμφανιστεί και σε παλαιότερα βίντεο του ΙΚ, διαψεύδει τις πληροφορίες (από τα δυτικά Μέσα ενημέρωσης) ότι οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την κουρδική πόλη, τονίζοντας ότι ελέγχουν ακόμα τις ανατολικές και νότιες συνοικίες της.

Την ίδια ώρα, οι μάχες συνεχίζονται (από τις 17 Οκτωβρίου) μέσα και γύρω από το Κομπάνι, το οποίο υπερασπίζονται οι Κούρδοι μαχητές με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών από το διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Τη Δευτέρα (27/10) σε τέσσερις επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών καταστράφηκαν «πέντε οχήματα και ένα κτίριο», όπως ανέφερε ο αμερικανικός στρατός.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα πλήγματα αυτά «επιβράδυναν την προώθηση» του ΙΚ, όμως η κατάσταση παραμένει ρευστή.

Ο Τζον Κάντλι απήχθη στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012, ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα, με τους τζιχαντιστές να έχουν ήδη εκτελέσει άλλους τέσσερις ομήρους, δύο Αμερικανούς και δύο Βρετανούς.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στα προηγούμενα βίντεο ο Βρετανός όμηρος εμφανιζόταν καθισμένος σε ένα γραφείο, με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων, να μιλά σε μια σταθερή κάμερα απέναντί του. Στο τελευταίο βίντεο ωστόσο είναι αξύριστος και βρίσκεται έξω, ντυμένος με ένα μαύρο πουκάμισο, το χρώμα των τζιχαντιστών του ΙΚ…

Διαβάστε ακόμα:

Οπλισμένοι κλόουν σπέρνουν τον τρόμο σε Ευρώπη και Αμερική! (vids+pics)

Ιορδανία: Συνελήφθη ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχαντισμού

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!

Βρετανός καθηγητής αγόραζε προμήθειες για το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλής