ΚΟΣΜΟΣ

«Είχε τη φήμη του γυναικά ο Ντομινίκ»

«Είχε τη φήμη του γυναικά ο Ντομινίκ»
Μια πρώην Γαλλίδα υπουργός έκανε λόγο σήμερα για τη φήμη του Ντομινίκ Στρος-Καν ως «γυναικά» και «ελευθεριάζοντος», δηλώνοντας ότι...

Μια πρώην Γαλλίδα υπουργός έκανε λόγο σήμερα για τη φήμη του Ντομινίκ Στρος-Καν ως «γυναικά» και «ελευθεριάζοντος», δηλώνοντας ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκλήματος», για το οποίο ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται στις ΗΠΑ.


«Αυτό που αληθεύει είναι ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε πάντα τη φήμη ενός άνδρα που τού αρέσουν οι γυναίκες, ακόμη και του ελευθεριάζοντος», δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL η Ελιζαμπέτ Γκιγκού, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Η φήμη του αυτή είναι «πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.


«Ωστόσο υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκλήματος, όπου είναι επιβεβλημένη μια αδιάλλακτη αυστηρότητα», εξήγησε.


«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη φήμη του γυναικά, την οποία είχε, που ήταν βεβαιωμένη, την οποία αποδεχόταν ο ίδιος και αποδεχόταν και η σύζυγός του» και «στην κατηγορία με την οποία βαρύνεται, που είναι σοβαρή, πολύ σοβαρή, του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκληματικής πράξης. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό», τόνισε.


Η Ελιζαμπέτ Γκιγκού είναι το πρώτο στέλεχος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που μίλησε δημόσια για την πλευρά αυτή του 62χρονου Στρος-Καν.


Μέχρι τώρα οι σοσιαλιστές, η πολιτική οικογένεια του Στρος-Καν, δείχνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα όσον αφορά την κατηγορία της απόπειρας βιασμού η οποία τού απαγγέλθηκε στις ΗΠΑ, επικαλούμενοι κυρίως την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας.