ΚΟΣΜΟΣ

Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία

Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία
Τρεις νεκροί και 75 τραυματίες είναι ο -μέχρι τώρα- απολογισμός της σεισμικής δόνησης...

Τρεις νεκροί και 75 τραυματίες είναι ο -μέχρι τώρα- απολογισμός της σεισμικής δόνησης 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε αργά την Πέμπτη στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας, όπως μετέδωσε η Τουρκική τηλεόραση

Το επίκεντρο του σεισμού , σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο προσδιορίζεται στα 80 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Κιουιτάχια.

Σύμφωνα με το Associated Press ένας εκ των νεκρών είναι ένας άνδρας, ο οποίος πάνω στον πανικό του, πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με το A.P. ένας άνδρας, πάνω στον πανικό του, πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Από την ένταση του σεισμού Τούρκοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Κωνσταντινούπολη και στην Προύσσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Ria Novosti», μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 6 μετασεισμοί, ενώ, όπως ανέφερε το CNN Turk, μια από τους νεκρούς ήταν μια 75χρονη γυναίκα που έμενε στην πόλη Μπούρσα, η οποία υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω του σεισμού.

Οι σεισμικές δονήσεις είναι συχνό φαινόμενο στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται, ότι τον Αύγουστο του 1999 ένας δυνατός σεισμός, μεγέθους 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ σκότωσε 18.000 ανθρώπους και άφησε περίπου μισό εκατομμύριο άστεγους στην Βορειοδυτική Τουρκία.