ΚΟΣΜΟΣ

Αποφυλακίστηκε ο Στρος Καν

Αποφυλακίστηκε ο Στρος Καν
Θα μείνει προσωρινά σε σπίτι στο Μανχάταν..

Την αποφυλάκιση του Ντομινίκ Στρος Καν διέταξε απόψε ο δικαστής.

Οι δικηγόροι του Γάλλου πολιτικού κατέβαλαν την εγγύηση του 1.000.000 δολαρίων ενώ προσωρινά θα μείνει σε οικία στο Μανχάταν.

Μεταξύ των υπολοίπων περιοριστικών όρων, που του επιβλήθηκαν περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ηλεκτρονικού βραχιολιού στο πόδι, και η συνοδεία 24 ώρες το 24ωρο από αστυνομικό - φρουρό, τον οποίο θα πληρώνει ο ίδιος έναντι 200.000 δολαρίων το μήνα.

Κοντά στο «Σημείο Μηδέν» θα ζήσει επιτηρούμενος ο Στρος Καν

Η κατοικία όπου θα ζήσει παρακολουθούμενος ηλεκτρονικά και φρουρούμενος ο Ντομινίκ Στρος Καν βρίσκεται κοντά στο επονομαζόμενο « Σημείο Μηδέν», δηλαδή στην περιοχή που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Αυτή η πληροφορία δόθηκε από το δικαστή Μάικλ Όμπας, ο οποίος έδωσε την εντολή για άμεση αποφυλάκιση του τέως γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.

Την κατοικία που θα διαμένει ο Στρος Καν βρήκε η εταιρεία, η οποία θα τον φρουρεί και θα τον παρακολουθεί σε 24ωρη βάση.

Στο μεταξύ, ο εγγυοδότης του κρατουμένου στις φυλακές Ράικερς δήλωσε ότι η «αποφυλάκιση του κρατουμένου θα γίνει μεταξύ 17.00 και 24.00 σήμερα ώρα Νέας Υόρκης». Δηλαδή, μεταξύ 24.00 και 07.00 π.μ. της 21ης Μαΐου, ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Εκτός φυλακής ο Στρος Καν