ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις στην Υεμένη

Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις στην Υεμένη
Μετά τις χθεσινές πολύνεκρες συγκρούσεις, σφοδρές συμπλοκές ξέσπασαν και σήμερα στη συνοικία Αλ-Χασάμπα στη βόρεια Σαναά ανάμεσα στα μέλη..

Μετά τις χθεσινές πολύνεκρες συγκρούσεις, σφοδρές συμπλοκές ξέσπασαν και σήμερα στη συνοικία Αλ-Χασάμπα στη βόρεια Σαναά ανάμεσα στα μέλη της ισχυρής φυλής Χάσιντ και τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην ίδια συνοικία, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία για την αποχώρησή του από την εξουσία.

Οι συγκρούσεις διακόπηκαν τη νύκτα, όταν ο πρόεδρος της Υεμένης απηύθυνε έκκληση προς τους οπαδούς του αρχηγού της φυλής Χάσιντ Σεΐχη Σάντεκ αλ-Αχμαρ να αποσυρθούν από τα δημόσια κτίρια που είχαν καταλάβει, ανάμεσά τους και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SABA.

O Σεΐχης Σάντεκ αλ-Αχμαρ, πρώην υποστηρικτής του προέδρου της Υεμένης, συντάχθηκε τον Μάρτιο με την αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ προέρχεται από τη φυλή Χάσιντ.