ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη έξοδος για τον Ντομινίκ Στρος Καν

Πρώτη έξοδος για τον Ντομινίκ Στρος Καν
Η 27η Μαΐου 2011 φαίνεται πως ήταν μια καλή μέρα για τον...

Η 27η Μαΐου 2011 φαίνεται πως ήταν μια καλή μέρα για τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινικ Στρος Καν, μέσα στον ορυμαγδό των δικαστικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Βγήκε για πρώτη φορά έξω από την πολυτελή «φυλακή» του στην Tribeca συνοδευόμενος, όπως αναφέρει η Dailymail παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες, από τη σύζυγό του.

Του έστειλαν μπαλόνια, για να διασκεδάζει τη θλίψη του μέσα στο υπερμοντέρνο διαμέρισμα τύπου λοφτ και μποτίλιες με εμφιαλωμένο νερό, γιατί δεν αποκλείεται το νερό της Νέας Υόρκης να τον έχει πειράξει στο στομάχι.

Τέλος, την ίδια μέρα – «τρίτωσε» το καλό για τον Ντομινίκ - βρέθηκε και ένας επιφανής Αμερικανός για να πει μια καλή κουβέντα γι’ αυτόν.

Πρόκειται για τον Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς, ακαδημαϊκό καθηγητή και πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομιών των ΗΠΑ, ο οποίος χαρακτήρισε τη σύλληψη του Στρος Καν και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού σε βάρος 32χρονης καμαριέρας, «στημένο» παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο δρ. Ρόμπερτς δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούσαν ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ήταν ο τύπος του «yes men» και ταυτόχρονα προτιμούν το Νικολά Σαρκοζί στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, καθώς είναι «δικός τους άνθρωπος».