ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή για 431 χρόνια!

Στη φυλακή για 431 χρόνια!
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Φίλιπ Γκαρίντο, ο απαγωγέας της μικρής Τζέισι Ντάγκαρντ, η οποία κρατείτο αιχμάλωτη και υποβαλλόταν σε...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Φίλιπ Γκαρίντο, ο απαγωγέας της μικρής Τζέισι Ντάγκαρντ, η οποία κρατείτο αιχμάλωτη και υποβαλλόταν σε βιασμούς επί 18 χρόνια στην Καλιφόρνια.


Ο Φίλιπ Γκαρίντο καταδικάστηκε σε 431 χρόνια κάθειρξης και η σύζυγος του και συνένοχος Νάνσι Γκαρίντο, σε 36 χρόνια κάθειρξης έως ισόβια, σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας με την εισαγγελία. Οι καταδικασθέντες δήλωσαν ότι δεν θα ασκήσουν έφεση.

Ο δικηγόρος της Νάνσι Γκαρίντο, Στέφεν Τάπσον, δήλωσε ότι διάβασε ενώπιον του δικαστηρίου μία δήλωση της πελάτισσας του, η οποία αναγνωρίζει ότι "»υτό που έκανε ήταν διαβολικό», προσθέτοντας ότι «οι λέξεις δεν είναι αρκετές» για να περιγράψουν το πόσο λυπάται για αυτό που συνέβη.


Η απαγωγή της Ντάγκαρντ έλαβε χώρα το 1991 από το ζεύγος Γκαρίντο, όταν η κοπέλα ήταν μόλις 11 ετών και ενώ προχωρούσε προς τη στάση λεωφορείου για να πάει στο σχολείο. Βρέθηκε τελικά το 2009 τυχαία όταν ο Γκαρίντο θέλησε να συστήσει όλη του την οικογένεια στον αστυνομικό που τον ήλεγχε.