ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρωσία

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρωσία
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Ρωσία καθώς μαίνεται μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών. Δεκάδες πυροσβέστες...

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Ρωσία καθώς μαίνεται μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών. Δεκάδες πυροσβέστες, τρία αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και τέσσερα εξειδικευμένα ρομπότ συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης ενώ διεκόπη η ροή σε αγωγό πετρελαίου από τη μεγαλύτερη παραγωγό εταιρία αργού πετρελαίου της Ρωσίας.

Τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Από την πυρκαγιά, τη δεύτερη σε αποθήκη πυρομαχικών σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τις τεράστιες φλόγες να χρωματίζουν πορτοκαλί τον ουρανό και να προκαλούν συνεχείς εκρήξεις στο στρατιωτικό συγκρότημα κοντά στην πόλη Ιζέφσκ, 1.200 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

Η ρωσική εταιρεία Transneft, η οποία έχει το μονοπώλιο στο δίκτυο μεταφοράς πετρελαίου στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να λαμβάνει 131.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, τη Rosneft. Επίσης διεκόπη η παροχή πετρελαίου-περίπου 30.000 βαρέλια την ημέρα-και από τις εταιρείες LUKOIL και Russneft.

Στην αποθήκη κοντά στο χωριό Πουγκάτσιοβο είναι αποθηκευμένες 10.000 οβίδες και άλλα πυρομαχικά, που ισοδυναμούν σε ισχύ με 58.000 τόννους ΤΝΤ.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο η πυρκαγιά και οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση των πυρομαχικών, ένα κλασικό σενάριο γι΄ αυτού του τύπου τα ατυχήματα στη Ρωσία.