ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τραυματίες στη Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Δεκάδες τραυματίες στη Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Συρία όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ...

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Συρία όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον 7.000 διαδηλωτών που πραγματοποίησαν πορεία στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι διαδηλωτές επιθυμούσαν να γκρεμίσουν ένα άγαλμα του εκλιπόντος προέδρου Χαφέζ αλ Ασαντ, πατέρα του νυν προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

"Το πλήθος έφτασε στην πλατεία του Προέδρου όταν η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί, ενώ θωρακισμένα οχήματα είχαν παραταχθεί για να αποτρέψουν το γκρέμισμα του 'σάναμ' (ψεύτικη θεότητα)", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς αναφερόμενος στο άγαλμα του Χαφέζ.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο της πόλης οι διαδηλωτές αρχικά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του Μουάτ αλ Ράκαντ, ενός 14χρονου αγοριού που σκοτώθηκε την Παρασκευή στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Χαφέζ αλ Ασαντ διοικούσε αυταρχικά τη Συρία επί 30 χρόνια μέχρι το θάνατό του το 2000, οπότε τον διαδέχθηκε ο γιος του Μπασάρ.

Το αιματοκύλισμα στη Συρία συνεχίζεται, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι, 19 πολίτες και 6 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, στην επαρχία Ζισρ αλ Σουγκούρ, στη βορειοδυτική Συρία.