ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισπανοί «αγανακτισμένοι» συνεχίζουν ακάθεκτοι

Οι Ισπανοί «αγανακτισμένοι» συνεχίζουν ακάθεκτοι
Παραμένουν για 20 περίπου ημέρες στην κεντρική πλατεία της...

Παραμένουν για 20 περίπου ημέρες στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας οι «αγανακτισμένοι» παρά τα όποια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Σήμερα, ο εκπρόσωπός τους Πάκο Αντρές ξεκαθάρισε πως «το κίνημα θα συνεχίσει, οπωσδήποτε και τις επόμενες βδομάδες να δίνει το ‘παρών’, παρά τις εμπιμέρους διαφωνίες μεταξύ των διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό του. Οι σκηνές μας είναι ένα σύμβολο. Αν όλες εξαφανιστούν, τότε τελειώσαμε».

Ωστόσο, η «Επιτροπή για τις τέχνες», έλυσε τη μεγάλη σκηνή αφήνοντας πίσω της ένα ατελιέ ζωγραφικής, όπου δεσπόζει μία σύνθεση έξι μεγάλων ξύλινων πανό, στο σχήμα του εξαγώνου, πάνω στα οποία μπορεί να ζωγραφίσουν όσοι από τους «Αγανακτισμένους» το επιθυμούν.

Οι Ισπανοί «αγανακτισμένοι» έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στην Πουέρτα ντε Σολ στις 15η Μαΐου, διαμαρτύρονται για το πολύ υψηλό ποσοστό ανέργων (21,29% του 'ενεργού' πληθυσμού) ενώ διαθέτουν την ψυχική συμπαράσταση του 66% του ισπανικού πληθυσμού (έναντι 21% που διαφωνεί με τις πρακτικές τους) όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ελ Παΐς» στο σημερινό φύλλο της.