ΚΟΣΜΟΣ

«Η εξουσία στον αντιπρόεδρο» της Υεμένης

«Η εξουσία στον αντιπρόεδρο» της Υεμένης
Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις της Υεμένης υποστηρίζουν...

Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις της Υεμένης υποστηρίζουν μια μεταβίβαση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο της χώρας, Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου, από τη στιγμή που ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ αναχώρτησε για τη Σαουδική Αραβία, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

«Η αντιπολίτευση υποστηρίζει την ολοκληρωτική μεταβίβαση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο. Στην περίπτωση που αυτό αποτύχει, η αντιπολίτευση και οι νέοι της επανάστασης έχουν εναλλακτικές προτάσεις, δηλαδή ένα μεταβατικό συμβούλιο», δήλωσε ο Σούλταν αλ Ατουάνι, σημαντική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου κάλεσε σε συνεργασία όλα τα κόμματα της Υεμένης, προκειμένου να σταματήσει η βία:

«Η αναχώρηση του Σάλεχ για τη Σαουδική Αραβία δεν ήταν απλώς μία ευγενική κίνηση από μέρους της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας. Η ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου συνδέονται με την ασφάλεια της Υεμένης», δήλωσε ο Αιγύπτιος πολιτικός αναλυτής Νάμπιλ Αμπντελφάταχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ριάντ αναμένεται να προωθήσει μία συμφωνία με την οποία ο Σάλεχ θα αναγκαστεί να αποχωρήσει ώστε να δημιουργηθεί μία προσωρινή κυβέρνηση και στη συνέχεια να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.