ΚΟΣΜΟΣ

Σε σοβαρή κατάσταση ο πρόεδρος Σάλεχ

Σε σοβαρή κατάσταση ο πρόεδρος Σάλεχ
Τα τραύματα του προέδρου της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, από την επίθεση με οβίδες...

Τα τραύματα του προέδρου της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, από την επίθεση με οβίδες στο προεδρικό μέγαρο, είναι πολύ πιο σοβαρά, σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση των αρχών της χώρας του.

Ο αντιπρόεδρος της Υεμένης δήλωσε χθες ότι ο Σάλεχ ο οποίος νοσηλεύεται στην Σαουδική Αραβία, θα επιστρέψει στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Σάλεχ βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και έχει υποστεί εγκαύματα σε περισσότερο από το 40% του σώματός του, δημιουργώντας νέα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Υεμένης.

Στην πρωτεύουσα Σαναά, δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν κατά της επικείμενης επιστροφής του Σάλεχ.

Παράλληλα, οι αντικαθεστωτικοί πήραν τον έλεγχο ενός μεγάλου μέρους της πόλης Τάιζ μετά από μάχες με τις δυνάμεις του προέδρου.

Στο χείλος μιας ανθρωπιστικής καταστροφής

Ο εκπρόσωπος της Υεμένης στην UNICEF προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική καταστροφή, μετά και τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών στα νότια της χώρας.

«Οι άνθρωποι στη Σαναά είναι πολύ φοβισμένοι και η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα νερό και καύσιμα», δήλωσε ο Χέερτ Καπελέρε.

«Αυτή η χώρα είναι σε απόλυτη ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Ελπίζουμε ότι η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο θα έρθει σύντομα, αλλά ακόμη και αν έρθει αυτό δεν είναι το τέλος των προβλημάτων. Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και οι συνέπειες θα είναι απλώς τεράστιες» κατέληξε.