ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν από τον ΟΗΕ κυρώσεις κατά της Συρίας

Ζητούν από τον ΟΗΕ κυρώσεις κατά της Συρίας
Αυξάνουν τις πιέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Βρετανία και Γαλλία, προκειμένου να υπάρξει καταδικαστικό ψήφισμα της συριακής κυβέρνησης για την...

Αυξάνουν τις πιέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Βρετανία και Γαλλία, προκειμένου να υπάρξει καταδικαστικό ψήφισμα της συριακής κυβέρνησης για την καταστολή των διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών στη Συρία.


«Είναι αδιανόητο ο ΟΗΕ να παραμένει σιωπηλός όταν η βία κλιμακώνεται» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ. Η Βρετανία σχεδιάζει να παρουσιάσει σήμερα ένα προσχέδιο για το ψήφισμα που προωθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό δεν πρόκειται σε αυτό να γίνεται αναφορά για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης όπως έγινε στην περίπτωση της Λιβύης.


Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, ορισμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Ινδία φοβούνται ότι ένα ψήφισμα θα είναι το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει σε κάποιου είδους επέμβαση στη Συρία όπως έγινε και με τη Λιβύη.


Στη Συρία, πολλοί πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη Τζιζ Αλ Σοκχούρ, στα βόρεια της χώρας, καθώς αναμένεται στρατιωτική δράση. Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν δηλώσεις ότι 120 αστυνομικοί σκοτώθηκαν εκεί.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι την ευθύνη έχουν οι ένοπλες συμμορίες και έχει προειδοποιήσει ότι θα δράσει δυναμικά.

Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασαν οι ταραχές τον Μάρτιο.