ΚΟΣΜΟΣ

Ενδείξεις για μείωση της έντασης της πυρκαγιάς στην Αριζόνα

Ενδείξεις για μείωση της έντασης της πυρκαγιάς στην Αριζόνα
Οι Αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως υπάρχουν ενδείξεις για μείωση της έντασης της φωτιάς που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες...

Οι Αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως υπάρχουν ενδείξεις για μείωση της έντασης της φωτιάς που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, στην Αριζόνα…

Περίπου 1.360.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί από την πυρκαγιά αυτή, μετά το πέρασμά της από το δημοφιλές ορεινό θέρετρο του Γκριρ, στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αριζόνα και ειδικοί εκτιμούν πως προήλθε από απρόσεκτους κατασκηνωτές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε η ένταση της φωτιάς, μολονότι ο περιορισμός της παραμένει μηδενικός, και δεν χρειάστηκε να δοθούν σήμερα νέες εντολές για εκκενώσεις περιοχών.

Μάλιστα, πάνω από 3000 πυροσβέστες επιχειρούν στο μέρος, προκειμένου να σβήσουν την καταστροφική πυρκαγιά.

Περίπου 11.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή των Λευκών Όρεων, δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους κατοίκους της Αριζόνα που θέλουν να αποφύγουν τη ζέστη του καλοκαιριού, από τις 29 Μαΐου όταν ξέσπασε η φωτιά.