ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός ζητά να παρέμβει στη Συρία

Ο Ερυθρός Σταυρός ζητά να παρέμβει στη Συρία
Την άμεση πρόσβαση στις ζώνες της Συρίας που έχουν πληγεί από τις βιαιότητες ζήτησε από τη Δαμασκό ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού...

Την άμεση πρόσβαση στις ζώνες της Συρίας που έχουν πληγεί από τις βιαιότητες ζήτησε από τη Δαμασκό ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Γιάκομπ Κέλενμπεργκ, ο οποίος σκοπεύει να μεταβεί ο ίδιος στη χώρα προκειμένου να συναντηθεί με τις Αρχές.

Η πρόσβαση που ζητείται αφορά και όσους έχουν συλληφθεί ή κρατούνται προκειμένου να εκτιμηθούν οι συνθήκες κράτησής τους και στη συνέχεια να διατυπωθούν από τον Ερυθρό Σταυρό εμπιστευτικά τα συμπεράσματα στις αρμόδιες αρχές.

Τον Μάιο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, έκαναν σύντομες επισκέψεις στις πόλεις Ντεράα, Ταρτούς και Χομς, αλλά δυσκολεύτηκαν να βγάλουν ολοκληρωμένη εικόνα ης κατάστασης και του μεγέθους των ανθρωπιστικών αναγκών

Τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τις 15 Μαρτίου, όταν άρχισαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, περισσότεροι από 10.000 έχουν συλληφθεί και χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για την Λιβύη και την Τουρκία.