ΚΟΣΜΟΣ

Αποπέμφθηκε από τις τάξεις της Φάταχ ο Μοχάμεντ Νταχλάν

Αποπέμφθηκε από τις τάξεις της Φάταχ ο Μοχάμεντ Νταχλάν
Η κεντρική επιτροπή της Φατάχ, της υποστηριζόμενης από την Δύση παλαιστινιακής παράταξης, διέγραψε από τις τάξεις ένα πρώην ηγετικό της στέλεχος που θεωρείτο...

Η κεντρική επιτροπή της Φατάχ, της υποστηριζόμενης από την Δύση παλαιστινιακής παράταξης, διέγραψε από τις τάξεις ένα πρώην ηγετικό της στέλεχος που θεωρείτο άλλοτε πιθανός διάδοχος του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Wafa, αφήνοντας να διαφανούν ρωγμές στο κυβερνών την Παλαιστινιακή Αρχή κίνημα.


Η απομάκρυνση του Μοχάμεντ Νταχλάν, ο οποίος ήταν επί χρόνια ο ισχυρός άνδρας της Φατάχ στη Λωρίδα της Γάζας, ενδέχεται να έχει συνέπειες στις συνομιλίες για την παλαιστινιακή ενότητα στις οποίες συμμετέχει η παράταξη με την ισλαμική Χαμάς.


«Η Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ αποφάσισε να αποπέμψει τον Μοχάμεντ Σάκερ Νταχλάν και να τερματίσει κάθε επίσημη σχέση του με το κίνημα. Αποφάσισε επίσης να τον παραπέμψει στην δικαιοσύνη για ποινικές και οικονομικές υποθέσεις», ανέφερε ανακοινωθέν της παράταξης.


Ένας παλαιστίνιος αξιωματούχος που συμμετείχε στις εργασίες της ΚΕ της Φατάχ είπε ότι ο Νταχλάν αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και ακόμη και φόνο.