ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα ζητά την παραίτηση του Άντονι Γουάινερ

Ο Ομπάμα ζητά την παραίτηση του Άντονι Γουάινερ
Να παραιτηθεί από το αξίωμα του, ζήτησε, για πρώτη φορά ξεκάθαρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα, αναφερόμενος στον βουλευτή των Δημοκρατικών Άντονι...

Να παραιτηθεί από το αξίωμα του, ζήτησε, για πρώτη φορά ξεκάθαρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα, αναφερόμενος στον βουλευτή των Δημοκρατικών Άντονι Γουάινερ, ο οποίος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο προκλητικές σεξουαλικού περιεχομένου φωτογραφίες του.


«Εάν ήμουν στη θέση του θα υπέβαλα παραίτηση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρόιτερς σήμερα τα ξημερώματα.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 6 Ιουνίου, ο Άντονι Γουάινερ, αντιπρόσωπος των Δημοκρατικών στην Πολιτεία της Νέας παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα όταν διαβεβαίωνε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός του στο Twitter. Αυτό που ο ίδιος θεωρούσε ένα άμεσο και προσωπικό μήνυμα -- μια φωτογραφία του με το εσώρουχο σε γκρο πλαν-- προς μια γυναίκα στο Σιάτλ, είχε σταλεί σε όλους τους συνδρομητές του στο Twitter, ύστερα από ένα λάθος χειρισμό.

O 47χρονος βουλευτής, που εθεωρείτο μια από τις ελπίδες των Δημοκρατικών για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στη Νέα Υόρκη, αναγνώρισε ότι είχε "αρκετές ανάρμοστες συνομιλίες στο Twitter, στο Facebook, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και περιστασιακά στο τηλέφωνο με γυναίκες που είχε γνωρίσει ηλεκτρονικά".

Αρκετές φωτογραφίες του, περισσότερο ή λιγότερο αποκαλυπτικές, δημοσιεύτηκαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ωστόσο ο βουλευτής, αν και αναγνώρισε την ευθύνη του και ζήτησε συγνώμη, απέκλεισε την εκδοχή να παραιτηθεί, παρά τις εκκλήσεις προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη και από συνεργάτες του.


Το Σάββατο, από το γραφείο του Γουέινερ ανακοινώθηκε ότι ο βουλευτής είχε αναχωρήσει για να υποβληθεί σε θεραπεία, ώστε να γίνει ένας καλύτερος σύζυγος και να αισθανθεί καλύτερα.