ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιωτική διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Σερβία

Στρατιωτική διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Σερβία
Ξεκίνησε χθες στο Βελιγράδι η διήμερη στρατηγική στρατιωτική διάσκεψη του ΝΑΤΟ και των χωρών εταίρων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των χωρών - μελών της...

Ξεκίνησε χθες στο Βελιγράδι η διήμερη στρατηγική στρατιωτική διάσκεψη του ΝΑΤΟ και των χωρών εταίρων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των χωρών - μελών της Συμμαχίας, της Σύμπραξης για την Ειρήνη, του Μεσογειακού Διαλόγου και της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης.

Στόχος της διάσκεψης με θέμα «Μετά τη Λισαβόνα - υλοποίηση του μετασχηματισμού» που οργανώνει η Στρατηγική Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για τα σημαντικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί γενικών επιτελείων ενόπλων δυνάμεων από 60 χώρες, κήρυξαν ο ανώτατος διοικητής της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ, στρατηγός Στέφαν Αμπριέλ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Σερβικού Στρατού, στρατηγός Μίλογιε Μίλετιτς.

Σε δηλώσεις του ο Μίλετιτς τόνισε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη συνάντηση στρατιωτικών ηγετών στον κόσμο που εξετάζει τις απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας και στις απειλές.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς σε ερώτηση αν η διεξαγωγή της διάσκεψης συνεπάγεται φιλοδοξία της Σερβίας, που είναι στρατιωτικά ουδέτερη, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ απάντησε ότι πρόκειται για διάσκεψη ασφαλείας και όχι πολιτική.