ΚΟΣΜΟΣ

«Βουλιάζει» από τους πρόσφυγες η Τουρκία

«Βουλιάζει» από τους πρόσφυγες η Τουρκία
Ο αριθμός των Σύριων που έφθασαν στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τη βία στη χώρα τους, ανήλθε σήμερα στους 8.538 μετά την άφιξη στην Τουρκία περίπου 2.000...

Ο αριθμός των Σύριων που έφθασαν στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τη βία στη χώρα τους, ανήλθε σήμερα στους 8.538 μετά την άφιξη στην Τουρκία περίπου 2.000 νέων προσφύγων, έγινε γνωστό από επίσημη τουρκική πηγή.

Οι Σύριοι πρόσφυγες φθάνουν στην Τουρκία κυρίως από την πόλη Ζισρ αλ-Σούγουρ, περίπου 40 χλμ από την Τουρκία, όπου οι συριακές δυνάμεις εισέβαλαν την Κυριακή για να εκδιώξουν τις ένοπλες οργανώσεις.

Ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε βία για να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής αυτής των 50.000 κατοίκων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με σκοπό να καταστείλει το κίνημα αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Οι Σύριοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε τέσσερις καταυλισμούς στην επαρχία Χατάι. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δε θα κλείσει τις πόρτες στους Σύριους που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία.